Luik-Bastenaken-Luik (235 km.) 2

Na vorig jaar op het laatste moment de grote klassieker Luik-Bastenaken-Luik te hebben laten schieten vanwege het slechte weer, was het zaterdag 11 augustus eindelijk zover! Met een goede voorbereiding en mooi weer in het vooruitzicht durfden Mark, Dirk-Jan en ik de tocht wel aan. 235 km. door de Belgische Ardennen. Vrijdagnacht hebben we in een hotel in Luik geslapen. ‘s Ochtends vroeg op, om rond 6.30 uur te starten bij Holiday Inn in Luik. Vooraf kregen we van verschillende wielrenners de tip mee dat het venein hem in de staart zit. De eerste 150 km. zijn glooiend. De laatste 80 km. zijn bijzonder stijl. Dit hebben we geweten! De eerste 150 km. zijn niet bepaald vlak te noemen, maar ook niet al te zwaar. Meestal hellingen die een flink aantal km. met een gelijk percentage stijgen: maximaal zo’n 10%. Dit stuk gaat van Luik via Sprimont, Aywaille, Lierneux, Wibrin, Bastenaken, Cherain, Ottré, Vielsalm naar de Wanne. Bij de Wanne wordt het voor het eerst echt zwaar. Vanaf dit punt volgen 5 zware cols van maximaal 21%:
1. De Wanne
2. Cote d’Amermont
3. Le Rosier
4. La Reid
5. La Redoute
lbl_hoogte
Met het ontbreken van een triple en daarbij een verzet van 25 tandjes achter, was het zwaar trappen. Vooral La Redoute was afzien. Gelukkig is het gelukt zonder af te stappen. Totaal heb ik er 9 uur over gedaan. Tussendoor de nodige stops gemaakt en veel gegeten. Met een calorieverbruik van 8000 kCal. is eten onderweg wel nodig!
Al met al een bijzonder mooie en zware tocht, die zeker herhaald gaat worden.
vga_L4213

 

Bertus op z’n BMC

SP_A0125

 

Beklimming van de Côte de la Redoute

DSC01158

Mark in de afdaling

DSC01161

Dirk-Jan (in blauw) in de afdaling

2 thoughts on “Luik-Bastenaken-Luik (235 km.)

  1. Reply Dirk-Jan Verhagen Aug 13,2007 11:18

    Hij was toppie inderdaad, op naar de mergelheuvelland tweedaagse!

  2. Reply Anonymous Aug 13,2007 20:58

    Hey broer, 8000 calorien, ik ga toch es met je mee!! haha. Maar ziet er mooi uit, super weertje ook!!! Groetjes Marieke

Leave a Reply